Γνωρίστε την ΆνδροExample 6
Μπατσί Άνδρου
Μπατσί Άνδρου
Μπατσί Άνδρου
Άνδρος
Άνδρος
Άνδρος
Άνδρος
Άνδρος
Παραλία Άχλα
Παλαιόπολη Άνδρου
Το όνομα της Άνδρου ανάγεται στη μυθολογία. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή που θέλει ως πρώτο οικιστή του νησιού τον Άνδρο. Ο Ανδρεύς είχε θεϊκή καταγωγή και πατέρας του ήταν ο Άνιος, γιος του θεού Απόλλωνα, μητέρα του δε ή Κρέουσα ή Ροιώ, κόρη του Σταφύλου, γιου του θεού Διόνυσου. Η μυθολογική καταγωγή των κατοίκων του νησιού ερμηνεύει την κυρίαρχη λατρεία του θεού Διόνυσου και την παρουσία των θεών - προγόνων στα νομίσματά τους


Το νησί της Άνδρου

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το 2ο μεγαλύτερο. Έχει έκταση 380 τ. χλμ και συνολικό μήκος 117 χλμ.  Απέχει 37 ναυτικά μίλια από τη Ραφήνα, δηλαδή 2 ώρες περίπου με το Καράβι. Είναι η γεωγραφική συνέχεια της Εύβοιας από την οποία χωρίζεται με το Κάβο – Ντόρο.

Η Άνδρος χαρακτηρίζεται ως το πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων. Λόγω των πλούσιων πηγών της (χαρακτηριστικό ότι παλιά λεγόταν Υδρούσσα) εμφανίζει χωριά με πλούσιο πράσινο όπως βελανιδιές και πλατάνια που δεν συνηθίζεται στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.   

Σε συνδυασμό με τις πανέμορφες και παρθένες παραλίες της  Άνδρου, τα γραφικά χωριά της, το κοσμοπολίτικο Μπατσί και τη γραφική Χώρα σας υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία και για αυτό το νησί έχει αποκτήσει πλέον πιστό κοινό.

Επιπλέον μπορείτε να δείτε και τις κρυφές ομορφιές της Άνδρου στα γραφικά χωριά της όπως το Κόρθι, η Παλαιόπολη, το Γαύριο, Στενιές, Αποίκια κ.α.

Ακόμα μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρων τα γραφικά μονοπάτια της Άνδρου, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα Μουσεία στη Χώρα, τα πανηγύρια αλλά και τις ιστορικές Μονές που προσελκύουν πλήθος πιστών στο νησί.